Ny Site – OMNIHEALTH.se – webbdesign med konvertering

Webbplats till Stureplansklinik med laserbehandlingar för viktminskning. Högt fokus på design och konvertering.

Nyligen öppnade Omnihealth som är en ny klinik vid Stureplan i hjärtat av Stockholm. Kliniken jobbar framför allt med laserbehandlingar med hjälp av en Verjú Laser som ska ge viktminskning utan ingrepp och utan biverkningar.

Webbdesign som attraherar

EAD’s uppgift har varit att hitta en form på webben som i största möjliga utsträckning attraherar ögat och skapar en överskådlig och lättnavigerad webbplats. Stort fokus har lagts på att förenkla informationen och göra bokningen lättillgänglig och enkel.

Extern mediaserver till WordPress

För att förbättra upplevelsen används externa mediaservrar som levererar innehållet av bilder och videor. Dessa så kallade CDN:er och molntjänster har servrar utplacerade på ett flertal platser i världen och är optimerade för att ge snabbast möjliga laddtider av bilder och videor, för att minska risken att besökaren tröttnar på att vänta och navigerar vidare till en annan hemsida.

Kika gärna på resultatet

Ny Site – KONSULTSTADARNA.se – logo, webbplats, webbdesign

I Nacka, utanför Stockholm, finns Konsultstädarna AB, ett städföretag med en mycket driven och engagerad ägare. Företaget har funnits sedan 2002 och har haft en stadig utveckling. Förutom städning utför man även en rad andra tjänster.

Uppdraget för EAD var från början att flytta hemsidan från ett webbhotell till ett annat men efterhand kom vi fram till att vi även skulle göra en ansiktslyftning av både logotype och hemsida. Det hade sett likadant ut ända sedan starten. Så vi jobbade fram ett förslag med en ny logotype som ändå skulle vara snarlik den gamla. Därefter tog vi fram en enkel form för den nya hemsidan. Målet var att uppnå enkelheten för framtida uppdateringar och att ge hemsidan ett modernt och ”städat” yttre samt ett sökoptimerat innehåll.

Snabbare WordPress Hemsida

En strävan från oss är alltid att skapa webbplatser som är snabba att ladda. Dels för att besökare sällan har tid eller lust att vänta på innehåll som tar för lång tid att hämta. Dels också för att det premieras av sökmotorer som t ex Google och Bing.

Enkla medel för att skapa en snabb hemsida i WordPress är:

  • Använd ett bra tema som inte innehåller onödig kod
  • Överdriv inte antalet bilder
  • Komprimera dina bilder så att de inte blir för tunga
  • Anlita ett bra webbhotell som har snabba servrar
  • Använd så få plugins som möjligt

Resultatet hittar du här

KONSULTSTADARNA.se

Facelift – Sigtuna Stadslopp

I ungefär fem år har EAD jobbat med hemsida och annonser för Sigtuna Stadslopp. Det är ett löplopp i Stockholm som arrangeras av Lions. Anmälningsavgifterna till loppet går till välgörande ändamål.

I år har vi tillsammans gjort en ansiktslyftning på hemsidan för att hitta ett tydligare och modernare formspråk och ett enklare gränssnitt för löpande uppdateringar av innehållet. Vi har även sett till att hemsidan blivit snabbare att ladda och att den fått ett SSL-certifikat (kryptering av trafiken till och från användare) för ökad säkerhet och bättre rating hos sökmotorer.

Innehållet på hemsidan har fått en SEO-genomgång för att ännu bättre plockas upp i sökmotorerna.

Sigtuna Stadslopp är ett samarbete mellan Lions och We så därför har vi även tagit fram en ny gemensam logotype där Sigtuna Stadslopp flankeras av sina samarbetspartners.

Ny Site – ADAMNORDEN.com – webbplats, webbdesign, portfolio

Kompositören Adam Nordén är erkänd i branschen och har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Han har till exempel belönats med en Guldbagge för musiken till filmen Zozo av Josef Fares. Den senaste tiden har han bland annat komponerat musiken till filmer som Beck och Wallander och till tittarsuccén Vår Tid Är Nu på SVT. Förutom film och TV-serier jobbar han även med musik till reklamfilmer.

Webbaserad Portfolio

Uppdraget för EAD var att framför allt att skapa en portfolio för att kunna visa referenser för befintliga, och potentiella kunder. Adam har använt sig av Vimeo för lagring av olika videoklipp vilket både är användarvänligt och inte belastar den egna webbservern. Ett enkelt gränssnitt för publicering av nya jobb och en layout som avspeglar det konstnärliga har haft stort fokus i arbetet.

Lättillgänglig webbdesign

EAD har fokuserat på att referenserna ska synas direkt, redan på startsidan för att undvika onödiga omvägar i mediabruset som råder. Ett tydligt budskap högst upp och ett formspråk med rejält tilltagen och avskalad typografi.

Rörlig bakgrund

Bakgrunden på startsidan är ett axplock av videoklipp från Adams olika tonsatta produktioner för att göra hemsidan levande, både på dator och mobil.

Sökmotoroptimerad hemsida

Allt innehåll är optimerat för sökmotorer, både när det gäller texter och bilder. Även hastigheten för att ladda hemsidan är en viktig faktor som EAD har jobbat med och sist men inte minst en säker sida med ett SSL-certifikat för att undvika att sökmotorer som t ex Google sätter en stämpel med ”Inte säker”.

SSL Certifikat

Spana in resultatet här

ADAMNORDEN.com

Ny Site – YELLOWBIRD.se – webbplats, webbdesign, portfolio, sökmotoroptimering

Produktionsbolaget Yellow Bird Entertainment ligger bakom stora film- och TV-produktioner som bl a Wallander, Millenniumtrilogin, Rebecka Martinsson och The Girl With The Dragon Tattoo. En ny webbplats har tagits fram med huvudfokus att hitta en renodlad form och ett lättillgängligt gränssnitt för att besökaren enkelt ska hitta den information som är intressant; nyheter och produktioner. En annan viktig del har varit att det ska vara enkelt för Yellow Bird själva att uppdatera siten med nya produktioner och nyheter.

Ny enkel webbdesign

Vi har fokuserat på att visa upp nyhetsflödet redan på startsidan och att bygga en tydlig och enkel meny där man lätt hittar till de olika grundpelarna av innehållet.

Sökmotoroptimering – SEO

Som alltid när vi tar fram en ny webbplats ser vi till att alla sidor, inlägg och bilder är optimerad för att lätt fångas upp av sökmotorerna. En viktig del i SEO-arbetet är att webbplatsen ska vara snabb för besökaren att ladda. Komprimering av bilder och en cache-plugin för att sidor och innehåll ska förladdas hos webbhotellet istället för i besökarens dator.

Säkerhet – SSL

SSL CertifikatSäkerheten har blivit en av de allra viktigaste komponenterna i arbetet med webbplatser. Yellowbird.se installerades med tt SSL-certifikat vilket gör att trafiken mellan datorn och webbplats krypteras. Detta premieras även bland sökmotorerna. (De webbplatser som har certifikat börjar med https).

WordPress med responsivt tema

Webbplatsen för Yellow Bird är byggd i ett responsivt tema, vilket innebär att innehållet alltid är detsamma och upplevs på samma sätt oavsett om besökaren använder, mobil, dator eller surfplatta. Antalet mobila besökare ligger i de flesta fall omkring 50% av det totala antalet besökare av en webbplats.

Spana in resultatet här

YELLOWBIRD.se

Ny Site – NNBYGG.se – webbplats, logo, sökmotoroptimering, Google annonsering

Webbplats till byggföretag i Stockholm med syfte att ge företaget en grafisk profil och att öka synlighet i sökmotorer, samt att visa upp referensjobb.

Vårt uppdrag var till att börja med att bygga en webbplats eftersom den gamla hemsidan blivit hackad och nedstängd. Vi konstaterade samtidigt att det behövdes en uppfräschning i företagets grafiska manér så vi tog fram en ny logotype, typsnitt och färger som ger en röd tråd på hemsidan och i annonser. Utöver det har vi också jobbat med att sökmotoroptimera hela siten för att öka synligheten i sökmotorer.

Webbdesign

På den nya webbplatsen har vi fokuserat på att visa upp ett byggföretag i en prydlig ”grafisk kostym” men utan att sväva bort för långt ifrån branschen när det gäller val av bilder och texter. Vi har valt bilder som visar att det handlar om ett byggföretag som jobbar med medelstora projekt såsom utbyggnader, ombyggnader och tillbyggnader privata bostäder och affärslokaler.

SEO för byggföretag

Byggbranschen är hårt konkurrensutsatt. Vi har därför tittat noga på geografiska sökord som känns mest relevanta för NNBygg:s målgrupp för att inte hamna för mycket i sökresultat i andra delar av landet. Förutom att noggrant optimera varje sida med texter har vi också optimerat bilder och jobbat mycket med att skapa en snabb sida.

Google Adwords

För att ge en extra boost av trafik till siten har vi skapat annonser på Google som fångas upp när någon söker byggföretag i Stockholmsområdet.

Säkerhet – SSL

SSL CertifikatEn viktig detalj är säkerheten för kunden. Att kryptera trafiken mellan dator och webbplats genom ett SSL-certifikat ger inte bara högre säkerhet utan premieras också bland sökmotorerna. (De webbplatser som har certifikat börjar alltid med https).

Responsiv webbplats i WordPress

Vi har byggt webbplatsen i ett responsivt tema med hög tillförlitlighet och kontinuerlig utveckling av nya funktioner. Hemsidan är kopplad till Google Search Console för enkel övervakning av sökord och för att kunna utveckla annonseringen i Adwords.

Se resultatet här

NNBYGG.se

Ny Site – DRESSAD, E-handel i Woocommerce

E-handelssite för försäljning av, huvudsakligen, skortor och kavajer till företag som använder arbetskläder.

Uppdraget här var att skapa en e-handel och logotype med ren och enkel design och med en bra grund för att arbeta med SEO. Stilen ska attrahera en relativt konservativ målgrupp, men med tydlig dragning åt det moderna hållet.

SEO

Vi har byggt en ny webbplats och fokus har legat mycket på att använda en platt och renodlad struktur på url:er för att, så tydligt som möjligt, visa sökmotorer vilka produkter som finns och vilka unika värden företaget erbjuder.

WordPress, Woocommerce och Klarna

Webbplatsen är baserad på WordPress med Woocommerce som bas för e-handeln. Som betalningssystem har vi använt Klarna som erbjuder en enkel väg till avslut för att förenkla för kunden och reducera andelen kunder som hoppar av pga krångliga betalningsrutiner.

Säkerhet – SSL

En alltmer viktig detalj för att erbjuda hög säkerhet för kunden är att kryptera trafiken mellan dator och webbplats genom ett SSL-certifikat. För att särskilja vilka webbplatser som har detta kan man titta i början av adressen på en hemsida. De som har certifikat börjar alltid med https. Detta är något som sökmotorerna blivit alltmer noggranna att visa upp i sökresultaten, och om man vill öka chanserna till bra rating i sökresultatet är det en fördel att använda SSL.

Responsiv

Webbplatsen är byggd i ett responsivt tema med hög tillförlitlighet och kontinuerlig utveckling av nya funktioner. Vidare är den är kopplad till Google Search Console för att vi enkelt ska kunna övervaka sökord och eventuella säkerhetsproblem samt till Google Analytics för besöksstatistik.

Se resultatet här

Dressad.se

Ny Site – StellaNova Film – Tvåspråkig WordPress

Produktionsbolaget StellaNova Film ligger bakom flera stora filmsuccéer såsom Monica Z och En Gång i Phuket och just nu pågår inspelningen av ”Ted – För Kärlekens Skull” som handlar om Ted Gärdestad.

Vi har byggt en ny webbplats till StellaNova med fokus på att förbättra användarvänligheten för både besökare och för de som ska uppdatera sidan samt att höja säkerheten. Vi har även jobbat för att göra sidan mer sökmotoroptimerad och att få den snabb att ladda i webbläsaren. Om du besökt sidan tidigare kommer du säkert att känna igen designen, eftersom vi denna gång valt att behålla 90% av den befintliga designen och bara fokusera på de andra delarna.

Webbplatsen är byggd i WordPress med WPML som tillägg för att få den tvåspråkig och att enkelt kunna uppdatera innehållet på både svenska och engelska på ett smidigt sätt. Den är byggd i ett responsivt tema med hög tillförlitlighet och som stödjer WPML. Den är kopplad till Google Search Console för att vi enkelt ska kunna övervaka sökord och eventuella säkerhetsproblem.

Se resultatet här

StellaNovaFilm.com

Ny site – Tandläkare Johanna Unnegård

Bor du i Västerås och letar efter en tandläkare som är på hugget? Då ska du söka upp Tandläkare Johanna Unnegård som har sin mottagning på Stora Gatan. Vi fick kontakt med varandra för ungefär ett år sen och började prata om hemsida och metoder för att nå ut till nya patienter.

Nyligen lanserade vi den nya hemsidan som är en WordPress-sida med ett responsivt tema som sedan har anpassats ett barntema. Som webbhotell har vi valt Oderland eftersom vi har bra erfarenhet av dem sedan tidigare. Stabilt, snabbt och säkert.

Vi har fokuserat på ett sökmotoroptimerat innehåll med lättillgänglig information, framför allt för nya besökare. Målet var också att ge en renodlad och avskalad design och samtidigt med en ”mysig” känsla för att ge patienter ett intryck av lugn och harmoni eftersom ”tandläkare” för många kan vara ett laddat ord och i vissa fall till och med förenat med obehagskänslor.

Siten är byggd för att, i så stor utsträckning som möjligt, fungera hållbart och samspelt mellan WordPress, tema och plugins. Den är kopplad till Google Search Console för att vi enkelt ska kunna övervaka sökord och eventuella säkerhetsproblem. I förlängningen är tanken också att jobba vidare med innehåll i andra kanaler och att ev annonsera i Google Adwords för att öka kännedomen.

Se resultatet här

Tandlakareunnegard.se

Ny Site – Mötesledarna AB

Vi har nyligen lanserat en site till det nystartade bolaget Mötesledarna och vi är själva riktigt nöjda med resultatet. En responsiv sida där vi har lagt stort fokus på att sidan ska vara tydlig och enkel i kommunikationen. En annan viktig del var att företaget själva lätt ska kunna administrera innehållet.

Bakom siten ligger ett genomgående arbete med att hitta en linje som återfinns i både språk och det grafiska. Vi har tagit fram en kommunikativ plattform med en grafisk manual som företaget sedan ska kunna använda i sitt löpande arbete när de kommunicerar med befintliga och potentiella kunder.

Förutom de visuella delarna har vi också satsat på att siten ska vara riktigt snabb, för att inte tappa den alltmer kräsna och otåliga informationssökaren på nätet.

Projektet har utförts i samarbete mellan EAD, Eufori och Font Kommunikation.

Se resultatet här

Mötesledarna.se