Ny Site – ADAMNORDEN.com – webbplats, webbdesign, portfolio

Kompositören Adam Nordén är erkänd i branschen och har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Han har till exempel belönats med en Guldbagge för musiken till filmen Zozo av Josef Fares. Den senaste tiden har han bland annat komponerat musiken till filmer som Beck och Wallander och till tittarsuccén Vår Tid Är Nu på SVT. Förutom film och TV-serier jobbar han även med musik till reklamfilmer.

Webbaserad Portfolio

Uppdraget för EAD var att framför allt att skapa en portfolio för att kunna visa referenser för befintliga, och potentiella kunder. Adam har använt sig av Vimeo för lagring av olika videoklipp vilket både är användarvänligt och inte belastar den egna webbservern. Ett enkelt gränssnitt för publicering av nya jobb och en layout som avspeglar det konstnärliga har haft stort fokus i arbetet.

Lättillgänglig webbdesign

EAD har fokuserat på att referenserna ska synas direkt, redan på startsidan för att undvika onödiga omvägar i mediabruset som råder. Ett tydligt budskap högst upp och ett formspråk med rejält tilltagen och avskalad typografi.

Rörlig bakgrund

Bakgrunden på startsidan är ett axplock av videoklipp från Adams olika tonsatta produktioner för att göra hemsidan levande, både på dator och mobil.

Sökmotoroptimerad hemsida

Allt innehåll är optimerat för sökmotorer, både när det gäller texter och bilder. Även hastigheten för att ladda hemsidan är en viktig faktor som EAD har jobbat med och sist men inte minst en säker sida med ett SSL-certifikat för att undvika att sökmotorer som t ex Google sätter en stämpel med ”Inte säker”.

SSL Certifikat

Spana in resultatet här

ADAMNORDEN.com