Sveriges bästa webbhotell

EAD har funnits sedan 2004 och mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Men en sak som består är vikten av att välja ett bra webbhotell när du bygger din webbplats.

Med vår långa erfarenhet har vi lärt oss vad som är allra viktigast att tänka på när man väljer webbhotell.

  • Snabbhet
  • Säkerhet
  • Support

Snabbhet – snabbt webbhotell

Besökare på hemsidor och e-shoppar är väldigt kräsna och få har tid eller lust att vänta på en långsam hemsida. En duktig webbutvecklare kan skapa en snabb hemsida genom att optimera kod, bilder mm. Men den allra bästa grunden vilar på att webbhotellet har snabba servrar.

Säkerhet – säkert webbhotell

Attacker mot webbplatser sker hela tiden, utan att de flesta av oss märker det. Ibland lyckas hackaren ta sig in och förstöra innehåll eller lägga till skadlig kod. De mest seriösa och väletablerade webbhotellen jobbar alltid med förebyggande åtgärder för att öka säkerheten för de webbplatser som ligger på deras servrar. De har automatiserade stöd som aktivt plockar bort skadlig kod och malware när de upptäcks och de lägger även upp information och guider till hur man själv kan förebygga intrång.

Support – teknisk hjälp på webbhotell

Här finns det alla varianter. En del webbhotell erbjuder bara mailsupport, andra erbjuder personlig hjälp över telefon. Vissa erbjuder chattsupport. Vanligtvis följer nivån på support det pris som man betalar för webbhotellet. Ett lågt pris ger en enkel nivå på supporten och med ett högt pris kan man förvänta sig en högre nivå. Vår erfarenhet är att supporten är en viktig faktor eftersom det inte sällan händer att man stöter på problem med hemsidan och relaterade tjänster som t ex mail. Om en hemsida blivit hackad och ligger nere vill man gärna ha hjälp av supporten direkt och inte vänta i x antal timmar på att någon ska svara på ett mail.

Vi rekommenderar webbhotell

Ett av de webbhotell som vi själv anlitar och som vi rekommenderar till våra kunder är Oderland. De lever upp till alla förväntningar av snabbhet, säkerhet och support och har en bra prissättning som passar de allra flesta.

Gå gärna in på deras hemsida och läs mer om deras tjänster.